top of page

10 vragen als checklist voor jouw heropening!FLOWER POWER

Het gaat voorspoedig met het vaccineren en het lentezonnetje breekt steeds weer vaker door! Dat geeft de burger moed! Vitamine D en een prik zorgen voor energie en vertrouwen om de bloemetjes snel weer buiten te gaan zetten. We snakken allemaal weer naar volle terrassen, stedentrips, weekendjes weg, bar-hangen en samen dansen op muziek! Er wordt dat ook een zwoele zomer verwacht, zoals uit de 'Flower-power' tijd (uiteraard alleen als het veilig kan). Voor ons als hospitality ondernemers een signaal van omzetpotentie en weer doen waar we zo goed in zijn. Hulde!BE PREPARED

Maar voordat we weer mogen zorg je er natuurlijk wel eerst voor dat de (commerciële) plannen en doelstellingen weer strak staan voor jouw bedrijf. Daarvoor een effectieve checklist om jezelf en jouw team de juiste vragen te stellen en zeker te weten dat je het juiste gaat doen en niks vergeet. Dit zijn cruciale acties na de beroerde tijd die hopelijk zo snel mogelijk weer achter ons ligt.Er is enorm veel veranderd in het afgelopen jaar. Bij jouzelf, jouw bedrijf, en dus ook bij jouw gasten en klanten.


Begin daarom net alsof je weer helemaal opnieuw jouw bedrijf gaat openen. En gedegen (markt)onderzoek is hier essentieel voor.10 VRAGEN CHECKLIST

Hier volgend 10 essentiele vragen die jij jezelf en/of jouw team dienen te stellen om voorbereid te zijn op een succesvolle zomer!

  1. Wie zijn mijn (nieuwe) gasten én klanten en waar komen ze vandaan? Segmenteer jouw klanen en gasten opniew en kijk verder dan wat je gewend bent. Hoe groot is die nieuwe doelgroep en hoe duurzaam is deze voor de langere termijn, op basis van groeipotentie?

  2. Welke behoefte hebben zij? Na de pandemie zal men voorzichtiger zijn. En dus opzoek gaan naar vertrouwen, veiligheid en vooral ook kwaliteit.

  3. Hoe voeg ik hier waarde aan toe en pas ik mijn propositie aan? Hoe lever ik dat vertrouwen, door wat te doen? Hoe zorg ik dat mijn bedrijf een veilige plek is en blijft? Hoe zorg ik ervoor dat mijn gasten te spreken zijn over de kwaliteit die ik lever? Neem alles hier in mee, dus ook het service niveau, jouw te verkopen producten en de facilitaire voorzieningen.

  4. Via welke kanalen bereik ik deze (nieuwe) klanten en gasten? Zowel on- als offline veranderd de wereld in rap tempo. Gedurende het afgelopen jaar zijn de traditionele kanalen ook enorm veranderd. Denk alleen al aan de opkomst van tik-tok of de nieuwe hype Clubhouse. Denk aan de commotie rondom booking.com, de opkomst en verbetering van online booking tools voor op jouw eigen website. Denk aan fora, bloggers en vloggers. Welke rol spelen zij in jouw customer journey?

  5. Wat voor een soort relatie wil ik hebben met deze (nieuwe) klanten en gasten? Als de behoefte van de klant of gast gericht is op vertrouwen, veiligheid en kwaliteit dan is het type relatie dat jij hebt met jouw doelgroep bepalend voor jouw succes. Streef naar loyaliteit. Dit zorgt voor zekerheid voor jou en jouw klanten en gasten.

  6. Welk verhaal ga ik vertellen? Zorg dat dit een authentiek verhaal is. Vertel waarom jij doet wat jij doet. Niet alleen maar wat en hoe. Mensen houden van verhalen. Ook van die van jou, vooral wanneer deze recht uit het hart komen. Vertel dit verhaal consistent, via elk kanaal. Altijd. Men zal al je lippen hangen! En zorg er ook voor dat jouw team hetzelfde verhaal verteld. Of beter nog, zorg er voor dat zij onderdeel worden vàn jouw verhaal. Voor inspiratie hiervoor kan ik zeker het boek 'Start with why' van Simon Sinek aanraden. Een eye opener als het gaat om het vinden van relevantie.

  7. Welke prijzen ga ik vragen? Ga niet meteen in de uitverkoop omdat je een jaar lang verlies hebt geleden bij wijze van spreken, of omdat je denkt dat de klant of gast het ook zwaar heeft. Zorg dat jouw service gewaardeerd is met de juiste prijs en meet de betaalbereidheid. Korting zorgt voor een verlaagde kwaliteitsperceptie. Bereken jouw potentiële omzet goed door. Per maand, per klantensegment, per type service of product. Bekijk jouw resultaat dan ook op zeer frequente basis om altijd weer aanpassingen te kunnen doen op jouw strategie.

  8. Welke middelen heb ik nodig? Nu je weet wie jouw (nieuwe) gasten en klanten zijn, wat de behoefte is en hoe jij je daar op aan gaat pasen om waarde te leveren, bepaal je vervolgens welke middelen je nodig hebt om dit te bereiken. Denk aan de facilitaire zaken, maar vooral ook jouw team en de middelen voor jouw commerciële acties. Want... tegenwoordig ben je nergens zonder de juiste content.

  9. Welke partners heb ik nodig? Samen sta je sterker. Dat moge duidelijk zijn. Ga op zoek naar gelijk gestemden met overeenkomende doelstellingen. Zoek het lokaal op en vertel het verhaal van jullie samen.

  10. Welke acties moet ik nemen? Nu zit er nog maar 1 ding op. ACTIE! Plan goed welke (commerciële) acties je gaat nemen en bedenk goed wat je hier voor nodig hebt, wat de doelstellingen zijn en wat het verhaal is dat je gaat vertellen. Het sleutelwoord voor alle acties: Relevantie.


WORKSHOP?

Six Stars Hospitality is gespecialiseerd in het uitzetten van de commerciële strategie voor hotels en evenementenlocaties. Wil jij en/of jouw team het bovenstaande kickstarten door middel van een workshop?


We komen graag bij je langs! (Op gepaste afstand)


Let's get in touch!


+31(0)615147823

Comments


bottom of page